Borzalmas zsúfoltságra panaszkodtak balatoni vonatok utasai

Az RTL Híradó tudósítása szerint pünkösdhétfőn az egyik Budapest felé tartó szerelvényen egy talpalatnyi hely sem volt, sokan álltak egész úton, többen pedig a padlón ülve tették meg az utat. Egy néző erről felvételeket is készített. Sokan nem értették, hogy a hosszú hétvége utolsó napján miért nem volt több kocsi a járaton. A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, minden működőképes vagont forgalomba állítottak – derült ki az RTL Klub íradójának riportjából. A hirbalaton.hu-nak beszámoló biciklisek szerint katasztrófális körülmények között lehetett a Balatonhoz eljutni vonattal, kerékpárt szállítva.

A műsor egyik nézője felvételt is készített a vonaton, amin jól látható, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni, akkora volt a zsúfoltság. Kelenföldön több érkező utas hasonló helyzetről számolt be a híradó riporterének.

A MÁV-nál ugyanakkor állítják, felkészültek a hosszú hétvégére, országszerte forgalomban volt az összes kocsijuk. A társaság szóvivője elmondta, elsősorban a délutáni vonatokat erősítették meg a balatoni vonalakon, ezért történhetett, hogy aki délelőtt utazott vissza, nagyobb tumultust tapasztalt. Bár érkeznek a MÁV-hoz az elégedetlen utasok panaszai az állva utazás miatt, a társaság szerint így is biztonságos a közlekedés, azt semmilyen jogszabály nem tiltja.

Tömegnyomor miatt panaszkodnak a balatoni vonatokon (Fotó: MTI)

A hirbalaton.hu.-nak nyilatkozó kerékpáros turisták is hasonló élményről számoltak be. Hozzátették, fejetlenséget és késéseket okozott, hogy nem fért fel a fővárosból a Balatonra tartó járatokra annyi bicikli, amennyire jegyet lehetett váltani. A legkülönbözőbb helyekre bepréselt, betámasztott kerékpárok a le- és felszállásoknál komoly nehézségeket jelentettek.