Bortúrák és reformkori történetek a Turizmus Világnapján Balatonfüreden

 

A világnaphoz kapcsolódóan a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület a helyi szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.

Szeptember 27-én, 16 órakor reformkori séta indul Balatonfüred szívében. Az itt élt hírességek történeteit, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak az érdeklődők. Hogyan élt az ünnepelt színésznő, Blaha Lujza vagy éppen Jókai Mór? Miért ezt a vidéket választotta villája helyéül Vaszary Kolos hercegprímás és milyen volt az eső 1825-ös Anna-bál? A séta során a vendégek ellátogatnak a patinás épületekhez, felkeresik a Füredi Panteont, a Kossuth forrásnál pedig izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

Szeptember 29-én, 16 órakor LiteraTúra indul. Füred egykor a költők, írók, művészek találkozóhelye volt, a sétányon és a szórakozóhelyeken megfordult a hazai irodalmi élet színe java. Van mit mesélni bőven. A séta során elhangzanak a legérdekesebb történetek, de irodalmi idézetek is fűszerezik a városnézést.

A sétákon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött:
– Reformkori séta
– LiteraTúra

Szeptember 28-án, Bortúrát rendeznek. A programsorozat idén szeptemberben kezdődött, a szakvezetéses bortúrák alkalmával az ország egyik leghíresebb történelmi borvidékének, a Balatonfüred-Csopak Borvidék zamatos borait lehet kóstolni, mindig más-más borászatnál. Az egyes pincéknél 3-3 fajta bor kóstolható, hozzájuk borkísérő falatok és történetek járnak, a túra utolsó állomásánál pedig egy vacsora teszi teljessé a programot.
A borkóstolás mellé a Balaton festői látványa párosul. Az egymástól távolabb eső pincészetek között városnéző kisvonat vagy kisbusz viszi az érdeklődőket.

Szeptember 28-án a Huray villa – Zelna Borbisztró – Koczor Pincészet útvonalon zajlik a túra, amely előzetes jegyvásárláshoz kötött, ára 19.900 Ft/fő. Részletek itt.