Bormúzeum és mulatságterasz Egeraracsán (zaol.hu)

A környékbeli kistermelők, borászatok nedűivel ismerkedhetnek a látogatók a Keszthely-közeli Egeracsán abban a bormúzeumban, melyet a hétvégén adtak át a Tök-hegyen.

A bormúzeumot és a mellette kialakított mulatságteraszt a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyert összegből valósították meg. 5,5 millió forint támogatás jutott a településre, ezen összegből még kültéri fitneszeszközök is kerültek a faluközpontba. A múzeumban a környékbeli termelők, borászatok nedűit tárják a látogatók elé, bemutató jelleggel, hiszen a cél az, hogy megőrizzék ezeket, de természetesen kóstolni is lehet. A múzeum előre meghirdetett, illetve egyeztetett időpontokban látogatható.

Az ünnepségen Dancs László polgármester felidézte az elmúlt 5 évben megvalósult fejlesztéseket, szólt a jövőbeni tervekről. Többek közt arról, hogy a falu és környékbeli települések közös terve egy kerékpárút kialakítása, mely elhalad a bormúzeum mellett, így a bor- és a biciklis turizmus összekapcsolása sokakat vonzhat a településre. Erről a szomszédos Zalaszentmárton polgármestere, Dancs Szilveszter Zoltán mondott részleteket, majd Farkas László plébános megáldotta a helyet – írja a zaol.hu.