Bondoró Fesztivál 2021: utcaszínház és több mint 100 program Kapolcson (likebalaton.hu)

Karneváli hangulattal, gólyalábas-és marionett előadásokkal, óriásbábokkal, koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat Kapolcson. 


A nyárindító esemény egyik kiemelt helyszíne a Bondoró Porond

A fesztivál porondmestere, Zugmann Zoltán Cugi a sajtótájékoztatón is vidám lendülettel kalauzolta végig a vendégeket. Megtudhattuk, hogy a porondon fellép majd a Langaléta Garabonciások, valamint a BAB Társulat és a Harkels Puppetryelőadásait is láthatja a közönség. Karmesterjátékával porondra lép a Bélaműhely, s a Kajárpéci Vízirevüegyedi tolmácsolásában Hany Istókkal is találkozhatunk. Ugyanitt láthatjuk majd az Ukiyo című különleges előadást is a Ledpuppets tolmácsolásában. A fénybábokkal kísérletező csapat, mintegy saját gyökereit keresve, a „lampionok őshazájába”, Japánba kalauzolja a nézőket a pénteki estén. A szombati napon lesz Szikra Show is, méghozzá az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából.

Ebben az évben több, mint száz programot hozunk el Kapolcsra, s nyolc helyszínen szórakoztatjuk majd a nagyérdeműt – mondta Virág Zsóka fesztiváligazgató.

Idén új helyre költözik a Bondoró Színpad

Az új terepnek köszönhetően a programhelyszín kibővült nézőtérrel és látványos produkciókkal várja majd az érdeklődőket a kapolcsi Kecskekő Sátorhely területén. Ezen a színpadon láthatja a közönség a Tűzmadarak Cirkuszcsoport műsorát, akik a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jelenítik meg mai ízzel, némi sötét humorral fűszerezve, varieté hangulatban. A Freak Fusion Cabaret látványos zsonglőr, akrobatika, légtornász és burlesque jelenetekre épülő előadását a Firkin lendületes koncertje követi majd, akik a modern ír kocsmazene féktelen műfaját repítik a kapolcsi éjszakába. De lesz a Színpad kínálatában Budapesti Útikalauz Időutazóknak is. Az előadás során visszautazhatunk a magyar cirkusz múltjába, ahol sorsfordító tragédiákra, tiltott szerelmekre, menekülésekre, kényszerpályákra és csodálatos újrakezdésekre bukkanunk. A zenei felhozatalt színesíti Sena Dagadu saját zenekarának hatfős felállású koncertje is, amelyben soul, funk és elektronikus hatások is megjelennek.

A további részletek itt elolvashatók.