Biztonságosabb lett a Keszthelyt elkerülő út egy kereszteződése (tvkeszthely.hu)

A rendszeres balesetek indokolták, hogy a Magyar Közút biztonságosabbá tegye a 71-es úton, az Új köztemető közelében lévő kereszteződést, ahol korábban halálos baleset is történt már. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy országos forrásnak köszönhetően 15 millió forintot fordíthatott a kereszteződésre, a forgalomtechnikai elemek mellett közvilágítás és kamera is működik már ott.

2015-ben egy idős házaspár szenvedett halálos balesetet a 71-es út Új köztemetőhöz közeli szakaszán. A 77 éves férfi és a 71 éves nő temetésre ment, a sofőr autójával egy nyergesvontató elé kanyarodott ki.

Műanyagdarabok és leszakadt rendszámtáblatartók mutatják, hogy most is történnek  balesetek, koccanások a 2013-ban átadott csomópontban. A Magyar Közút a rendőrségtől kapott statisztikák alapján döntött úgy, hogy biztonságosabbá kell tenni a kereszteződést. A decemberben befejezett módosítások előtt minden forgalmi irányba közlekedhettek a járművek – mondja Büki Zoltán,  a közút megyei forgalomtechnikai osztályának vezetője.

„Jelen átépítés során a déli irányból a balra kanyarodást megtiltottuk, jelenleg egyenesen és jobbra lehet kanyarodni. Ugyanezt a változtatást az útirányjelző táblákon is végrehajtottuk, köztemető és Balatonfüred lehetőségbe lehet közlekedni” – mondta Büki Zoltán.

Az új forgalmi rendet sokan nem tartják be. Többször látható, hogy behajtani tilos tábla ellenére, a forgalmi iránnyal szemben  kanyarodnak ki a temető felől. A Magyar Közút szakembere azt mondja, társaságuk feladata az utak üzemeltetése és fenntartása. Nagyobb csomópont-rekonstrukciókat nem tudnak végrehajtani.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.