Biztonságban a Balatonon: vízimentők roadshow-ja négy strandon

„Biztonságban a Balatonon” elnevezésű 12 alkalmas balesetmegelőzést szolgáló eseménysorozattal támogatja a biztonságos vízparti nyaralást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és a CIG Pannónia Csoport. Az alsóörsi, keszthelyi, balatonfüredi és csopakoni strandokon, hétvégente megrendezésre kerülő roadshow-n a jelenlévők olyan hasznos információkat szerezhetnek, mint a biztonságos strandolás szabályai, a vízparton tartózkodás veszélyei, ráadásul a laikus újraélesztés lépéseit is megtanulhatják – áll a szervezők közleményében. 

 

Több éves múltra tekint vissza a VMSZ által életre hívott edukációs programsorozat, melyhez a magyar hátterű biztosítótársaság, a CIG Pannónia Csoport immáron másodszorra csatlakozott. Idén összesen 12 alkalommal, 4 strandot látogatnak meg. Céljuk, hogy idén is több ezer embert tanítsanak meg balesetmegelőzést szolgáló, edukációs célú programjuk keretében a felelősségteljes és ezáltal biztonságos fürdőzési viselkedés szabályaira. A gyerekeknek játékok és sorversenyek formájában mutatják be a mentőeszközöket, mesélnek a vízimentő munkáról, illetve apró ajándékokkal is kedveskednek a versenyek győzteseinek.

„A fürdőzés veszélyeiről és a biztonságos strandolás alapvető szabályairól nem lehet eleget beszélni. Nagyon örülünk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely szintén felelősséget érez a társadalom iránt. Mi, vízimentők azért dolgozunk a vízpartokon és a vízen is, hogy megelőzzük a bajt, és ne jussunk el odáig, hogy menteni kell valakit. Épp ezért nagyon fontos számunkra ez a prevenciós roadshow”

– mondta el a program kapcsán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

 

A roadshow első hat állomása már lezajlott, az elkövetkező hétvégéken az alábbi helyszíneken és időpontokban vehetnek részt a strandolók az ingyenes programokon:

  • Július 29., szombat, 14:00-17:00 óra – Alsóörs, Községi Strand
  • Július 30., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Csopak, Csopak Strand
  • Augusztus 12., szombat, 14:00-17:00 óra – Keszthely, Libás Strand
  • Augusztus 13., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Balatonfüred, Kisfaludy Strand
  • Augusztus 19., szombat, 14:00-17:00 óra – Csopak, Csopak Strand
  • Augusztus 20., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Alsóörs, Községi Strand