Bitcoinért árulnak balatoni nyaralót (bitcoinbazis.hu)

Egy balatonfelvidéki házat hirdetnek a Szent György-hegyen. A két épületrészből, összesen 3 szobából álló ház nagyobb család vagy társaságok számára is ideális, írja a hirdető az eladó ingatlanról készült honlapon. Fizetni pedig nem csak klasszikus pénznemekben lehetséges.

Az eladó ház a Szent György-hegy raposkai részén található. A 71-es útról Szigliget és Badacsony között kell Tapolca irányába fordulni, így találunk rá Raposka településre – áll az ingatlanról készült honlapon.  A leírás szerint a ház a hegy oldalában található, kb. egy kilométeres földút vezet fel, amely a “Tapolca – Mogyoróshegy” buszmegállónál kezdődik. A házból a keszthelyi hegység és Tapolca látható, a Balatonra közvetlen rálátás nincs.

Az izgalmas a hirdetésben, hogy az eladó bitcoint is elfogad fizetségképpen – vette észre a bitcoinbazis.hu. A portál számításai szerint a napi aktuális EUR/BTC árfolyamon váltva a 80 ezer eurós vételárat a vevő bitcoinban is utalhatja. Mai árfolyamon váltva ez kevesebb, mint 10 BTC-t jelent.

A nemzetközi viszonylatban mindenesetre már egyáltalán nem ritka, hogy kriptopénzért cserélnek gazdát házak. Vehetsz lakást Jekatyerinburgban, Angliában egy átalakított templomot vagy akár dubaji luxus apartmanokat is. Igen jó befektetés is lehet, ha valaki bitcoinnal vásárol ingatlant. Az Egyesült Államokban 2017 elején egy vevő például 1.3 millió dollárt keresett az árfolyam változásból, mert annak idején bitcoinból egyenlítette az ingatlan vételárát – emlékeztet a szakportál.