„Bike Safe” program Marcaliban

Népszerű volt a “Bike Safe” program Marcaliban. Aki kerékpárjával érkezett a Marcali Városi Könyvtár elé kedden reggel, az a Marcali Rendőrkapitányság standjánál az országos vagyonvédelmi programba regisztrálhatta kétkerekűjét.

A „Bringás reggeli” elnevezésű rendezvény keretében 64 kerékpárt regisztráltak a szakemberek. A rendőrök a bicikli minden adatát rögzítették egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek –, majd fényképfelvételeket is készítettek, majd egy „Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látták el – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság.

A kerékpárok azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a következőkre figyelmezteti a bringásokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.