Koronavírus-fertőzés miatt átmenetileg bezárt a családsegítő Siófokon (siofoki-hirek.hu)

Tizennyolcan kerültek karanténba, ezért szünetel a személyes ügyfélfogadás a siófoki családsegítő központban – írja a siofoki-hirek.hu.

 

A Siófok Város Gondozási Központ Család-és Gyermekjóléti Központ dolgozói számára a helyi ÁNTSZ hatósági karantént rendelt el, melynek következményeként Siófok Város Önkormányzata az intézmény bezárását rendelte el november 2. napjáig. A Magyar Honvédség alakulatai járványügyi intézkedésként fertőtlenítik a központot. Krízis esetén hívható mobilszám: 30/955-6260. Egyéb kapcsolatfelvételre egyelőre nincs lehetőség – olvasható a portálon.

Dr. Lengyel Róbert polgármester tájékoztatása az intézménybezárás hátteréről:

„A város és a környező falvak területeit is járó munkatársaink a családsegítő szolgálatunkból, a hétvégén 3 esetben is pozitív teszteket produkáltak, további 3 pedig tüneteket és várják a teszt eredményüket. 2 kivételével (akik nem érintkeztek a napokban a többiekkel), összesen 18-an kerültek most karanténba. A családsegítő tevékenységét szüneteltetjük, az általuk használt épületet bezártuk. A megyei kormánymegbízott, mint a megyei védelmi bizottság elnöke pedig kérésünkre azonnal reagálva, közreműködik abban, hogy a honvédség szakmebereit igényelhessük az objektum teljes körű fertőtlenítéséhez. Köszönjük!

Óvodáink, a bölcsi, a KIKK, a könyvtár és a gondozási központunk idősotthoni dolgozói, a bent lakók, a gyerekek eddig megúszták a fertőződést, köszönhetően részben a szigorú óvintézkedéseinknek és persze a dolgozók, az ügyfelek, a gyerekek és szülők, a gondozottak szabálytisztelő magatartásának is.

Sajnos a járási hivataltól továbbra sem kaphatunk a városunkra vetített pontos adatokat a Covid helyzetet illetően. Például, hogy a 2. hullámban eddig hány megbetegedés, hány hatósági karanténosunk volt/van, van-e már siófoki áldozat, egyáltalán, mi is a helyzet itt, Siófokon. Továbbra is csak annyit tudhatunk, amennyi adat a koronavírusos kormányoldalon fellelhető…” – írja a siofoki-hirek.hu.