Bevált az új lomtalanítási rendszer Keszthelyen (TVKeszthely)

Kifejezetten sikeres a HUSZ Kft. új lomelszállítási módszere Keszthelyen – vélekedik a társaság ügyvezetése. Az idei évtől regisztrációhoz kötött a lomhulladék elszállítása, amelynek során az érdeklődők átfogó tájékoztatást is kapnak. Kőrös László, a kft. vezetője elmondta, az idén jelentősen csökkent a ki nem helyezhető lomok köre és a mennyiség is elmarad az elmúlt években tapasztaltaktól. A lomtalanítás december 7-ig tart Keszthelyen.

A harmadik körzetben zajlott a lomtalanítás csütörtökön Keszthelyen. Az idei évben új rendszer szerint szállítja el a lomhulladékot a HUSZ Kft., így 6 körzetre osztották fel a várost. Azoknak, akik szeretnének élni a lomelszállítás lehetőségével, előzetesen regisztrálniuk kell a cég ügyfélszolgálatán. A személyes kapcsolatfelvételnek több előnye is van, így ugyanis a lakosság a kirakható lomok köréről is tájékoztatást kap – írja a TVKeszthely.

„Ez a beszélgetés úgy gondolom, hogy egy kulcsfontosságú beszélgetés, ami ilyenkor történik, mert itt a kolléganőim nagyon alaposan tudják tájékoztatni a partnereket arról, hogy mi lesz a módszer, mik azok a hulladékféleségek, amik kihelyezhetők, mit tudnak tenni a partnerek azokkal a hulladékféleségekkel, amik nem kihelyezhetők. Úgy látom, hogy ennek a beszélgetésnek nagyon komoly eredménye van.” 

– közölte Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A HUSZ Kft. munkatársai azt tapasztalják, hogy az új módszernek nagyon komoly eredményei vannak. Mint megtudtuk, az idei évben jelentősen csökkent azoknak a hulladékoknak a köre, amelyeket nem lehet kihelyezni, ugyanakkor a KETÉH telepre több elektronikai hulladékot vittek ki, mint az elmúlt években. Ezzel együtt a lom mennyisége is csökkent Keszthelyen. A HUSZ Kft. munkatársai jelenleg a lomtalanítási időszak felénél tartanak.

„Az utolsó napja december 7-e, tehát durván időben is a felénél tartunk. Folytatjuk a társasházi konténerek kihelyezését is. ott is úgy gondolom, hogy jól megy a történet, nagyon kevés alkalommal volt arra példa, hogy a konténerek mellé vagy rendetlenül volt elhelyezve valami, inkább az a tapasztalat, hogy rendben mennek a dolgok.” 

– tette hozzá az ügyvezető.

A lomtalanítás új rendszere arra is alkalmas, hogy kiszűrje azokat, akik nem rendelkeznek érvényes hulladékszállítási szerződéssel. A HUSZ Kft. munkatársai ilyennel is találkoztak a regisztráció során, számukra szerződéskötést követően tudták biztosítani az elszállítást. A lomtalanítás további időszakára is kéri a HUSZ Kft. a lakosság türelmét és megértését. A városvezetésnek és a HUSZ-nak  az is célja volt az új rendszerrel, hogy rendezettebb legyen a városkép.