Berki Krisztián a vízimentést népszerűsíti Badacsonyban (likebalaton.hu)

Berki Krisztián fontosnak tartja, hogy tudjunk segíteni a bajba jutottakon a parton és a vízben. Ő maga is szolgál a vízimentőknél. A Badacsonyi Vízimentő Szolgálat vezetője is elmondta a véleményét. 

 

Berki Krisztián mai mentése Badacsonyban
Két fiatal srác kétszemélyes kajakkal beborult a vízbe ma délután Badacsonyban. Krisztián kajakkal, Szabó Barna vízimentő pedig a partról sietett hozzájuk egy katamaránnal. Közösen mentették ki a fiatalokat. Senkinek nem esett baja – írja a likebalaton.hu.

– Sokan félvállról veszik a vizet és a vízen létezést. Én fontosnak tartom, hogy segíteni tudjak a bajba jutottakon, méghozzá szakszerűen. Megfigyeltem, hogy aki azt gondolja, hogy magabiztos a vízen, vészhelyzetben ő is pánikba esik. Ilyenkor nagyon fontos a szakavatott segítség. Most a kajakommal húztam ki egy nyolcvan kilós srácot, de van, hogy saját erőből, saját testsúllyal kell ezt megtenni, és közben meg kell nyugtatni a bajba jutottat, hogy nem lesz semmi gond. Higgadtnak kell maradni, hiszen akkor érzi majd magát igazán biztonságban a mentett. A Balaton gyönyörű. A föld, a víz és a levegő hármasa. Ugyanakkor nagyon veszélyes is. Óvatosnak kell lenni, ha pedig bajban vagyunk, nem szabad szégyellni, hogy segítséget kérjünk a szakamberektől – mondta Berki Krisztián a ma délutáni mentés kapcsán.
A Badacsonyi Vízimentő Szolgálat munkája
– Öt éve működik a szervezetünk. Tíz fős csapat vagyunk, ebből öten vannak szolgálatban egyidőben. Június első napjaitól augusztus utolsó napjáig, reggel kilenctől este hétig folyamtosan dolgozunk Badacsonyban. A parton állomásozunk, és vigyázunk a biztonságra. Mentőcsónakjainkkal a strandon dolgozunk, valamint van egy mentőhajónk is, szükség esetén azzal vonulunk ki a nyílt vízre. Lelkesen végezzük a munkánkat, ez az életünk. Itt nőttünk fel vagy épp komoly kötődésünk van Badacsonyhoz. Életfeladatunknak is tekintjük, hogy segítsünk a vízben és a parton, a bajba jutott embereken – mondta Miklós László, a Badacsonyi Vízimentő Szolgálat vezetője.

A teljes cikk itt elolvasható.