“Békére és nyugalomra van szükség” a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolában (veol.hu)

A közelmúltban előjött nézeteltéréseket legyen szíves mindenki félretenni, empátiával és toleranciával szinte minden probléma orvosolható. A következő időkben minden téren békére és nyugalomra van szükség – hangsúlyozta a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola intézményvezetője. Ahogyan arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt: a március 19-én született döntés értelmében nem támogatják a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön. 

„Amikor megbocsátunk valakinek, a csomók kioldódnak és elengedjük a múltat.”

fogalmazott a veol.hu-nak az idézettel élve a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola intézményvezetője. Tremmer Bernadett megjegyezte: folytatja a megkezdett munkát, és minőségi szakmai munkával tovább építi az Eötvös iskola jó hírét. Már áprilisban egy országos megmérettetésnek a nagyszerű eredményét fogják publikálni, amely sikert ebben a tanévben, sokszorosan nehezített körülmények között értek el, de a részletekről akkor beszélnek majd.

Az említett eredmény miatt különösen büszke a kollégáira, a tanulóikra, a diákok szüleire. Nagy szeretettel és töretlen lendülettel várják a nagycsoportos óvodásokat, az általános iskolai beiratkozást, április 15-16-án. Ezzel kapcsolatban április 7-én, 17 órakor online beiskolázási szülői értekezletet tartanak. A részletekről az iskola honlapján lehet olvasni.

Értesüléseim szerint ebben a tanévben is sokan érdeklődnek iskolánk iránt. Remélem, hogy mindenkit fel tudunk venni, aki hozzánk szeretné beíratni gyermekét azért, mert elégedett az intézményben lévő nevelő, oktató munkával. 

– vélekedett Tremmer Bernadett.

Az iskolában történtekről, Balatonfüred honlapjáról egyebek mellett kiderült, a 408 szavazásra jogosult szülő közül 244-en jelentek meg az iskolában kihelyezett urnánál, és adták le a voksukat. Összesen 205-en szavaztak amellett, hogy maradjon állami fenntartású az iskola, 39-en pedig az egyházi fenntartás mellett voksoltak. Jelenleg állami fenntartásban működnek, az iskolai ingatlan tulajdonosa az önkormányzat.

Az iskolának 408 diákja van, így a jogszabályok szerint legalább 205 fenntartóváltás melletti igen szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy a Veszprémi Érsekség átvehesse a működtetést. A szabályok szerint azok a szülők, akik nem jelentek meg a szavazáson, a jelenlegi működési forma mellett állnak. Balatonfüred oldalán azt is közlik, hogy a fenntartóváltást ellenző szülők az önkormányzatnak és a tankerületnek is elküldtek egy-egy petíciót, jelezve: szeretnék, hogy állami kézben maradjon az iskola, fenntartóváltásnál pedig kilátásba helyezték gyermekük iskolaváltását. Az iskolában tanító pedagógusoknak szintén volt jogi lehetőségük a véleménynyilvánításra. Eszerint a tanárok és az iskola dolgozóinak 80 százaléka továbbra is az állami fenntartás mellett foglalt állást.