Nem tudott segíteni a fiatal nő, párja elmerült a Balatonban (likebalaton.hu, TV2)

Tragédia történt a balatongyöröki strandon vasárnap. Az áldozat egy fiatal török férfi, aki messzire sodródott a tóban, de nem tudott úszni. Megdöbbentő, de egy hét alatt ez már a második értelmetlen haláleset – írja a TV2 információira hivatkozva a likebalaton.hu. 


A fürdőzők és a vízirendőrök közösen közel négy órán keresztül keresték azt a fiatal férfit, aki vasárnap délelőtt tűnt el Balatongyöröknél a Balatonba. A török nemzetiségű férfi párja sokkos állapotba került, amikor kiemelték a holttestet a vízből. A férfi vízbefulladásának okát közigazgatási eljárásban vizsgálják a zalai rendőrök. A tragédiáról beszámoló Tények információi szerint a férfi nem tudott úszni.

A fiatal pár egy hatalmas unikornison sodródott olyan messzire a vízen, hogy nem tudtak kijutni a Balatonból. Leestek a felfújható eszközről, de csak a nő tudott kiúszni, kiabálva kért segítséget, de amire a strandolók és a vízirendőrök a helyszínre értek, párja már eltűnt a mély vízben. Csak órákkal később, délután találták meg a balatoni vízirendőrök a györöki strand előtti vízterületen.

A cikk folytatása itt elolvasható.