Balatoros és hal erőleves az idei nyár győztes balatoni strandételei (sonline.hu)

Holtversenyben két győztest hirdettek csütörtökön az Év strandétele versenyen, amire még nem volt példa. A Balaton mindkét partja győztest ünnepelhet, hiszen a balatonmáriafürdői Port Étterem és az alsóörsi Fogas bisztro készíti a legjobb strandétkeket. 

 

Csütörtök este Zamárdiban, a tavalyi győztes Tiki Beach bisztróban hirdetett eredményt az Év Strandétele versenyt szervező Balatoni Kör és a We love Balaton. Balatonmáriafürdőn a Balatoros fantázianévre hallgató kreációt kell keresni az étlapon – számolt be a sonline.hu.

A Port igazi klasszikus párosítást, a hurka-kolbász kombinációt gondolta újra, míg az alsóörsi győztes hal erőlevese is az a fogás, amiért érdemes lesz a bisztróba zarándokolni. A balatoni Beach Food mozgalom szellemi atyja, Kardos Gábor az eredményhirdetésen elmondta: idén is erős volt a déli part a versenyben, amire idén 24 büfé és bisztro nevezett. Hozzátette: egyre több a jó büfé a Balatonnál, emelkedik a színvonal. A retro pedig megfogalmazása szerint nem stílus, hanem a színvonal neve.