“Balatonszepezd-kurzus” indul a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen

Hosszú szervezés után  elindult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) februárban startoló ’Balatonszepezd’-kurzusának előkészítése. Ennek az előkészítő munkának első lépéseként a kurzust vezető Kovács Csaba építész, belsőépítész, a MOME egyetemi docensének mutatta a települést a polgármester. 

Az induló kurzus célja, hogy tehetséges építész hallgatók látványterveket készítsenek Balatonszepezd fejlesztendő épületeihez, tereihez kapcsolódóan, tiszteletben tartva Szepezd arculatát – írta minapi Facebook bejegyzésében a település polgármestere. Bocskov Petrov Jordán kifejti:   a kurzus előkészítéséhez minden szepezdi kapni fog egy kérdőívet, amelynek segítségével javaslatot tehet, hogy település mely részeivel foglalkozzanak a hallgatók. Az összegyűjtött javaslatokat továbbítják a kurzusvezetőnek, aki ez alapján fogja kidolgozni a képzési tematikát.

A kurzus eredményeként létrejövő látványtervek kiállításra kerülnek és természetesen a Szepezdiek döntenek majd arról, hogy melyek megvalósítására adjanak majd be pályázatot – zárul a poszt.