Balatonszemes új polgármestere folytatja lemondott elődje munkáját (Balatoni Futár)

Balatonszemes új polgármestere, Németh Kornélné pedagógus, a település korábbi alpolgármestere lett, aki szerint a siker kulcsa az összefogásban rejlik. Elődje Szomorú Szilárd alig több mint nyolc hónapig töltötte be a polgármesteri tisztséget, ez év nyarán lemondott, s a helyi polgárok október elején ismét az urnákhoz járultak. A választás eredménye nem okozott meglepetést. Az új polgármesterrel a Balatoni Futár készített rövid interjút (ami az októberi lapszámban olvasható).

Németh Kornélné:

A 2019-es önkormányzati választások eredményeképp kerültem a szemesi képviselő-testületbe, s Szomorú Szilárd felkérésére vállaltam el az alpolgármesteri megbiztatást – ekkor kezdődött gyakorlatilag közéleti szerepvállalásom is. Korábban nem volt betekintésem az önkormányzat tényleges működésébe, a költségvetés alakulásába.

Tény azonban, hogy minden évben érzékelhettük, hogy a különböző beruházásoknak köszönhetően egyre komfortosabbá válik lakóhelyünk. Elődömmel természetesen a tavalyi kampány idején is egyeztettük elképzeléseinket, harmonizáltuk fejlesztési koncepciónkat – ezen az úton kívánok továbbmenni. Úgy gondolom: a trend folytatásának sikere elsődlegesen az összefogáson, illetve a források biztosításán múlik.

A célok kijelölésében, megfogalmazásában számítok a nyaralótulajdonosok pozitív hozzáállására is. Július eleje óta – ekkortól irányítom ideiglenes megbízatással a települést – számos találkozón, megbeszélésen vettem részt, s mindenütt kedvező fogadtatásra találtak elképzeléseim.

Méltányolandónak és sürgetőnek tartom én is az úthálózat rekonstrukcióját, ám a legnagyobb feladat egy új iskolai konyha és étterem felépítése, ugyanis a jelenlegi méltatlan a XXI. századi elvárásokhoz. A bekerülési költség több száz millió forint, s ennek biztosítása csak központi, pályázati forrásokból lehetséges. A létesítmény nem csak a gyermekek étkezését biztosítaná – a helybeli szociális ellátásban is fontos szerepet kaphatna, sőt számos rendezvény helyszíneként is hasznosítható lenne.

A polgármester arról is beszélt, a nyári szezon vendégáradata azt igazolta, hogy Balatonszemes változatlanul rendkívül népszerű a turisták körében. A piaci verseny tehát szükségszerűvé teszi a település folyamatos fejlesztését, a szolgáltatások számának és minőségének bővítését.