Balatonkenesén rendezik az idei év utolsó nagyhajós ranglistaversenyét – jön a Dér Kupa

2020 november 7-én a Balaton Last Minute Regattája néven rendezik meg a XIV. Dér Kupát a Balatonfői Yacht Clubban, mely az idei esztendő utolsó nagyhajós ranglistaversenye. A regattára csak online, a VIHAR rendszeren keresztül lehetett nevezni, 2020. november 2-án éjfélig. A Covid-19 járvány terjedése miatt a szervezők minden parti rendezvényt töröltek kivétel ez alól a szombat délutánra tervezett eredményhirdetés, ahol minden díjazott csapatból csak egy fő vehet részt.

Közel száz  nevezett hajóval rajtol el a XIV. Dér Kupa mezőnye szombaton, a tervek szerint 11:00-kor Balatonkeneséről, a Balatonfői Yacht Club előtti vízterületről – írja a hunsail.hu.   A jelenlegi időjárás előrejelzés szerint a mezőny hűvös, de derűs időben a már évek óta megszokott útvonalon hajózhatnak:  a rajt után elhagyják az első pályajelet, melyet a Club Aliga előtt helyeznek le a rendezők.  Kötelező lesz az áthaladás a BFYC előtt lerakott kapun, majd a Kenese Marina Port előtti második pályajel elhagyása után érnek célba a BFYC előtti célvonalon áthaladva.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a mentőmellény viselése az indulástól a partra érkezésig mindenki számára kötelező.

Az eredeti tervek szerint az Orfűi Vitorlás Egyesület társrendezésében ezen napon Modellvitorlás Versenynek is otthont adott volna a Balatonfői Yacht Club, ugyanakkor a COVID-19 világjárvány erősödése miatt minden parti rendezvényt töröltek, ezért az MM versenyt sem lehet megtartani.

A szervezők közölték, több intézkedést is bevezetnek a koronavírusjárvány miatt. A rendezvénykikötő területén gépkocsival nincsen parkolási lehetőség. A rendezvénykikötő teljes területén (a szabadban is) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.  A XIV. Dér Kupának idén nincs a klasszikus értelembe vett, látogatható versenyirodája, az esetleges óvások beadását követően, személyes meghallgatásokra sem kerül sor. A tanuk is írásban nyilatkoznak, a versenybíróság az iratokból dönt, határozatát online teszi közzé.

Az eredményhirdetés 16 órakor lesz a Balatonfői Yacht Clubban, szabadtéren, melyen minden díjazott csapatból csak egy fő vehet részt. Az eredményhirdetés teljes időtartama alatt kötelező a maszk használata, emellett kérik mellőzni a személyes kontaktussal járó gratulációkat.