Balatoni pincészetek is részt vesznek a legnagyobb hazai borkóstolón Budapesten (MTI)

  Visszatér a Millenáris parkba a Borjour Magnum. Az ország legnagyobb borkóstolóján 200 pincészet, köztük több balatoni mutatja be több mint 600 borát szombaton.

Az ismét egy napossá váló Borjour Magnum a 2005-ben elindult Borjour kóstolósorozat legnagyobb állomása – mondta el az MTI-nek a rendezvény főszervezője.
Nagy Sebestyén kiemelte, hogy a rendezvényen a nagy és közkedvelt pincészetek mellett minőségi kis és közepes borászatoknak is lehetőségük nyílik a szakma és a nagyközönség előtti bemutatkozásra.

Magyarország 22 borvidéke közül 21 borvidék termelői mutatkoznak be. A legtöbb kiállító Villányt, Badacsonyt és Tokaj-Hegyalját képviseli, de érkeznek termelők olyan kisebb borvidékekről is, mint a pécsi, a bükki vagy a Balaton-melléki. Nem hiányoznak a kiállítói sorból a határon túli magyar borászatok sem, de kóstolhatók lesznek olasz és osztrák borok is.

A vendégek a szakmai órákat követően szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a pincészetek által felvonultatott több mint 600 borból, a bortermelők standjai mellett pedig számos gasztro kiállító várja az érdeklődőket.

(18:00)