Balatoni nyertesei is vannak a Tesco civilek számára kiírt pályázatának (sonline.hu)

Balatoni nagytakarításra és siófoki közösségi ház felújítására is nyertek támogatást somogyi civilek a Tesco Magyarország idei pályázatán.

Az áruházlánc Ön választ, mi segítünk elnevezésű akcióján nyolc somogyi program nyert támogatást. A vásárlók voksai alapján a Tesco körzetenként díjazza a beküldött pályázatokat, az első három helyezett részesül így pénzjutalomban.

Országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 41 millió forinttal támogat 161 nyertes projektet, külön is díjazva a Gondolkodj Zöldben Imagine Green Egyesület kezdeményezését annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. A szervezet segítő szakembereket bevonva olyan, a természet jótékony hatásait kihasználó, természetterápiás stresszoldó ökotanösvény építését tűzte ki célul Nyimben, melynek állomásain a látogatók különböző játékos gyakorlatok segítségével dolgozhatnak azon, hogy jobban érezzék magunkat.

Emellett támogatást nyert a Tiszta Erdőkért Egyesület nagy balatoni takarítása, amely keretében balatoni erdőket tisztítanak meg a szeméttől. A balatonföldvári projekt kapta egyébként a helyi vásárlóktól a legtöbb voksot, míg a megyében a legtöbben Kaposváron szavaztak a pályázatokra.

De támogatásban részesült a Magyar Tenger Cserkész Egyesület siófoki közösségi házának felújítása is, valamint a nagybajomi babusgató babamasszázs és közösségi program, illetve a kaposvári Ködből Palotát Egyesület óvodásoknak szóló pandás foglalkozása és a marcali Kiwanis Női Klub halloweenre hangoló programja is.
A vármegyébe így 2,3 millió forintos támogatást juttatott az áruházlánc a közösségformáló akciókra.