Balatoni mintás bögrében a kávénak is jobb íze van (likebalaton.hu)

Talán a csodatevő schönstatti Mária hozta haza Argentínából Cornejo Krisztinát, aki különleges Balaton alakú és mintájú tálakat, tányérokat, hihetetlen színvilágú csészéket, mosdótálakat, csempét, képeket, fülbevalókat, nyakláncokat készít a Csobánc lábánál fekvő műhelyében.

(Fotó: likebalaton.hu)

 

Ha kinézünk a gyulakeszi műhely ablakán, szemben velünk a Szent György-hegy, az udvarról látszik a Csobánc, néhány kilométerre fekszik Káptalantóti, Badacsony, harapni lehet a friss levegőt, kirándulásra csábít a környék és persze alkotásra inspirál.

– Kövesd az álmaid, csináld azt amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod többé – vallja Krisztina, aki megosztotta a likebalaton.hu-val a nem mindennapi hazatérésének történetét.

“Talán egy csoda is kellett ahhoz, hogy újra ezek között a hegyek között éljek. Volt egy súlyos autóbalesetünk néhány éve karácsonykor Argentínában, a gyerekek is velünk voltak, mindenki azt mondta, kész csoda, hogy a totálkáros autóból mi sértetlenül kiszálltunk” – mesél a kerámiaművész a nagy változás kezdetéről.

A teljes, további fotókkal is illusztrált cikk itt érhető el.