Balatoni közkutak, párakapuk, újratöltési lehetőségek (welovebalaton.hu)

Pár kattintással elérhető egy olyan országos térkép, ahol az összes közkút, ivókút, csapvíz, forrás vagy refill-lehetőség elérhetőségét lehet ellenőrizni. Keszthelytől Balatonakarattyáig északon és délen haladva egyaránt körbeölelik a tavat a frissítési lehetőségek.

A térkép azért is hasznos, mert közösségi alapon működik – írja a welovebalaton.hu. Számítógépről, laptopról megnyitva, a számmal jelölt frissítőpontokra húzva az egeret, a behatárolt terület is látható. Ugyanez telefonon tovább közelítve pontosítja a helyszíneket. A térkép oldalán elérhető a letölthető applikáció is, ami sokat segít abban, hogy mindig „kéznél legyen” egy pohár víz.

Párakapuk

A közterületeken és az iskolákban, óvodákban elhelyezett kutak és kapuk sokat segítenek a járókelők vagy a gyermekek felfrissülésében. Az elmúlt években ivókutakat Keszthelyen és Siófok több helyszínén, párakapukat pedig Zamárdiban, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Siófokon is telepítettek. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) minden évben támogatja a településeket, intézményeket azzal, hogy többek között ingyenesen biztosít ivóvizet, kutakat vagy párakapukat.

Vizes játszóterek

Keszthelyen a Vízi játékparkban kipróbálható, hogyan keletkezik egy örvény, vagy hogyan működnek a vízimalmok. A Zamárdi és Siófok határában található Vizek háza élményparkban interaktív makett asztalt és mezítlábas tanösvényt is alakítottak ki.