Balatoni hajó nyerte a Genfi-tavi tókerülőt (hunsail.hu)

Brutális vihar csapott le a Bol d’Or mezőnyére a Genfi-tavon. A három magyar hajó közül kettő talpon maradt, sőt, a Raffica meg is nyerte az egytestűek versenyét – számol be honlapján a Magyar Vitorlás Szövetség.

A svájci tókerülő versenyen a 464 rajtoló hajó között három magyar is versenybe szállt: a Raffica Libera Király Zsolt, a Nelson Flottalízing Flaar 26 RR a balatoni szóló tókerülő bajnok Varga Lajos kormányzásával és az ezúttal nemzetközi legénységgel orosz zászló alatt a Principessa Libera. A 123 kilométer össztávú versenyen magyar siker (is) született: az abszolút sorrendben a 14. helyen befutott Rafficát csak többtestűek előzték meg, így Király Zsolt és csapata negyedszer is elnyerte az egytestűek számára kiírt trófeát, a Bol de Vermeilt.

Verseny közben brutális zivatar csapott le a mezőnyre, amely ebben az időszakban a talpon maradásért küzdött – több-kevesebb sikerrel. A Nelson – bár az első nyomásban felborult – és a Raffica sikerrel vészelték át a vihart, a Principessa is felborult és a verseny feladására is kényszerült. Királyék a vihar előtt stabilan vezettek, majd a haváriában elment néhány hajó, amelyeket aztán a vihar elmúltával ismét megelőztek. A Principessa a “békés” körülmények között a második helyen hajózott.