Balatonfüred – Keszthely: mediterrán élmény a Dunántúlon (drivemebaby.hu)

Ha a lélegzetelállító látnivalókról van szó, hazánk egyáltalán nem szűkölködik. Csodás hegyi utak, elképesztő panoráma, mindezekért pedig a legrosszabb esetben sem kell pár óránál többet utaznunk. Szép számmal akadnak olyan útvonalaink, melyeken már csak a megannyi látnivaló és a természet közelsége miatt is érdemes végigvezetni. A drivemebaby.hu cikkében bemutat párat a legszebb magyar tájakon futó szerpentines utak közül, melyek miatt érdemes kocsiba ülni útra kelni, ha hétvégén igazán szép, lélekemelő kikapcsolódásra vágynánk. Ezek között ajánlja a Balatonfüred-Keszthely útvonalat is.

 

A „magyar tenger” északi partját gyakran hasonlítják a mediterrán tájakhoz: a Balatonfüred és Keszthely között húzódó útszakaszon rengeteg gyönyörű látnivalóban és kulináris élvezetben lehet részünk. A felvidéki dombos vidéken kanyarogva rengeteg, szebbnél szebb kis településre tévedhetünk be, ahol egészen más levegőt szívhatunk, és egészen más életérzésben lehet részünk, mint a hétköznapi, nagyvárosi lét során. A Káli-medencében rengeteg jó étterem várja az éhes utazókat.

Ha pedig még egy kicsit tovább mennénk, nem érdemes kihagyni a Balaton-felvidék legújabb ökoturisztikai létesítményét, a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpontot. Itt elektromos járművel vagy akár kenuval és kajakkal is felfedezhető a Kis-Balaton.

A teljes cikk – a többi ajánlott útvonallal – itt elolvasható.