Balatonfüred: felvonulás a reformkor jegyében (balatonfured.hu)

A balatonfüredi hétvége a reformkor hangulatában telt: időutazás, kosztümös felvonulás, koncertek és kulturális programok. A Tagore sétányon kirakodóvásár és Romantikus Reformkor Fesztivál várta az érdeklődőket.

 

A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója ezúttal is a hagyományos felvonulás volt. A Reformkori Hagyományőrzők Társaságának menete a felső városrészből egészen a Balaton partig sétált, ahol az érdeklődők ismét fotózkodhattak a reformkori ruhába öltözött felvonulókkal. Az eseményen idén részt vett az Entente Florale nemzetközi verseny teljes delegációja is. A menethez bárki csatlakozhatott, a szervezők ennek érdekében ruhakölcsönzést biztosítottak mindazoknak, akik kedvet éreztek a hangulatos felvonuláshoz.

(Fotó: balatonfured.hu)

A Tagore sétányon minden nap népi és iparművészeti vásár várta a látogatókat. Volt vándorfényképész, handpan zenész, vásári komédia, szabadban festés, sőt, tenisz bemutató korhű ruhákban, Kara Katalin előadásával a tenisz történetéről a Kiserdőben.

Szerelmes reformkor címmel kosztümös városnéző séták indultak, amelyeken a korabeli pletykákat, történeteket is megismerhették az erre fogékonyak. Operett műsor, mesekoncert is színesítette a programot a Hot Jazz Band és a Magyar Állami Népi Együttes fellépésével.