Balatonföldvári kikötő: jogerős ítélet született a Kaposvári Törvényszéken (sonline.hu)

Másodfokon is a balatonföldvári önkormányzatnak adtak igazat a kikötő előtti ingatlan ügyében indított perben. Balatonföldvár önkormányzata négy évvel ezelőtt területet vásárolt a Balatoni Hajózási Zrt.-től (Bahart) a kikötő területén. A helyiek által csak „Csigaháznak” nevezett épületet és a régi Casinót összekötő területet modernizálni, parkosítani akarták. A Balaton-parti területen azonban négy vállalkozó működtet különböző szolgáltatásokat. Az önkormányzat területvásárlását megelőzően a bódék tulajdonosai a Baharttal 99 évre szóló földhasználati jogosultságra szerződtek – írja a sonline.hu.

– A keresetet az egyik bódéfelépítmény haszonélvezője nyújtotta be, és érdekeltségére hivatkozva kérelmezte a Bahart Zrt. és az önkormányzat által kötött szerződés érvénytelenségének megállapítását – mondta lapunknak Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere. – Összetett bírósági eljárás ért most a végére, amely a terület rendezésének feltételeivel kapcsolatos – tette hozzá. Kiemelte, olyan korszerű környezetet szeretnének kialakítani a vitatott területen, amellyel az a déli part egyik ékessége lehet.

– A területen található idejétmúlt építmények városképileg, műszakilag egyaránt elavultak, a hatályban lévő használatba vételi és műszaki engedélyezésnek nem valószínű, hogy megfelelnének – tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy a Casino épületében már idén négy vendéglátóipari egység és egy új étterem is nyílik, hogy a hely színvonalának megfelelő szolgáltatást vehessenek igénybe a földváriak és az ide érkező turisták, mintegy tíz méterre a vízfelülettől.