Balatonboglár: milliárdok szabadstrand-fejlesztésekre (Magyar Nemzet)

A legtöbben a Balaton-átúszás célállomásaként ismerik az 5600 lakosú dél-balatoni kisvárost, az idősebbeknek az egykori Boglári ÁG-ból kikerült borok, pezsgők jutnak eszébe a város nevét hallva, a bulizó tinédzserek az augusztus 20-hoz kötődő háromnapos boglári szüreti fesztivál ingyenesen látogatható koncertjeit emlegetik gyakran, a kisgyerekkel nyaraló családok pedig leginkább a Platán strandon álló Buborék élményfürdő miatt látogatnak el az üdülőhelyre. Sokak szerint a város jelképévé nemesedett várhegyi gömbkilátó miatt is érdemes Boglárra látogatni. Az utóbbi években a strandfejlesztő szomszédok és az északi parti települések is megirigyelték Mészáros Miklós polgármester tevékenységét: Balatonboglár három év alatt ugyanis csaknem 2,9 milliárd forintot fordított, illetve fordít fürdői fejlesztésére.

A városkának nincs fizetős fürdője, a 9,5 hektáros, hatszáz méter hosszú, ikonikus Platán strand mellett a Bólya közi, a Kodály, a Jankovich-telepi, a Fiumei és a Sziget strand is ingyenesen látogatható – írja a Magyar Nemzet.

Két éve 760 millió forint támogatást kaptunk csaknem kizárólag strandkorszerűsítésre, ehhez 45 milliót adtunk az önkormányzat költségvetéséből, így 2019-ben több mint 800 millió forintból újultak meg az ingyenes, egyre komfortosabb, szép környezetben található fürdőink. A múlt évben támogatásból és saját erőből csaknem egymilliárd forint jutott, idén további egymilliárdot fordítunk fejlesztésre. Ebbe bele kell érteni büszkeségünk, a gömbkilátó díszkivilágítását és az ottani piknikliget fejlesztését. Legjelentősebb összegként pedig a Platán strandi Buborék élménystrand szolgáltatásainak bővítését, a legkisebbek igényeihez történő korszerűsítését tartom 

– sorolta la fürdőfejlesztés részleteit a polgármester. Mészáros Miklós hozzátette: a nyári hónapokban megsokszorozódik a város lakóinak száma, ami pedig a Boglárhoz kötődő turisztikai jellegű, kulturális és sportrendezvények sokszínűségét és látogatóinak számát illeti.