BalatonÁtcsúszás: spontán élőlánc alakult ki Badacsony és Fonyód között (fotókkal)

A téli Balaton legnagyobb tömegeseményévé vált a BalatonÁtcsúszás, amelyen annyian vettek részt, hogy az áramló átkelőkből spontán élőlánc alakult ki a Badacsony és Fonyód közötti több mint 5 kilométeres távon – tájékoztatta Kardos Gábor a tó közepéről a hirbalaton.hu –t.

kornél vizimentők

Az ötletgazda erről 14.30-kor nyilatkozott, amikor még mindig áramlott a tömeg a jégen Badacsony és Fonyód felé is, bár a hivatalos indulást már 12 órakor lefújták Badacsony felől.

Kardos Gábor közölte, a vízimentők 15 óra után mindenkit leküldenek majd a jégről. A badacsonyi vendéglátósok szerint nyáron a csúcsszezonban nem szokott ennyi ember lenni, mint  most  – tette hozzá.

Az átkelők szerint az út nagy részén korcsolyázható volt a jég, egy szakaszon viszont nehéz volt a haladás, át kellett venni a cipőket. A távot oda-vissza 2 óra 5 perc alatt teljesítette a Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs is, akivel a tó közepén futott össze tudósítónk. Jégbeszakadásról egyelőre nincs tudomásunk, olyan baleset viszont történt a jégen a fonyódi part közelében, amelyhez mentőt kellett hívni.

Információink szerint az északi part felől több ezren, és a déli part felől is – ahonnan nem volt meghirdetve a hivatalos, vízimentők által kísért BalatonÁtcsúszás – több százan vágtak neki a távnak kicsik-nagyok, fiatalok-öregek, kezdő  és profi jégtúrázók gyalog, korcsolyával, biciklivel.

kornél jéh

A nehéz szakasz (az út nagy része korcsolyázható volt)

Csongi képe

(Fotók: Kiss Csongor és Kiss Kornél)