Balatonalmádi: lebontják az éttermet, társasház épül a helyére (balatontelevizio.hu)

Nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosok körében, hogy lebontanak egy kultikus éttermet a központban és a helyére egy 16 lakásos társasház épül Balatonalmádiban – írja a balatontelevizio.hu.

(Fotó: Facebook)

Az egyik közösségi oldalon, a Balatonalmádi Közügyek elnevezésű csoportban nagy felháborodást váltott ki, hogy a település központjában újabb társasház épül.

Mint azt megtudtuk, az egykori Kuckó étterem épületét lebontják, és annak a helyére tervezik a tizenhat lakásos társasházat. A kommentelők többsége ezt ellenzi. Azt írják: “Almádi egyik jellegzetes és kedves épülete volt! A központot miért nem lehet megkímélni, és megtartani eredeti jellegét? Nincs máshol hely lakóparknak?”

Más hozzászóló szerint: “Tényleg nem a központba való….hát van még valakinek józan esze a városházán? Minden zsebkendőnyi területre penthause lakás, … Élhetetlen lett a város…és ez elkeserítő. Otthonomul választottam a helyet. 🙁

Megint más azt írja: “Az a tér a város lelke. A lelketlen vagyont pedig senki nem viszi sírba.. elkeserítő hogy EZT hagyja a város vezetése.”

(Fotó: Facebook)