Balaton180: adománygyűjtő SUP teljesítménytúra a Balaton körül

A Balaton180 adománygyűjtő SUP teljesítménytúra egy inspiráló kezdeményezés, amely egyesíti a sport iránti szenvedélyt, a Balaton páratlan szépségét és a segítő szándékot. A szervezők csapata 2024. július 12. és 16. között nekivág a magyar tengernek, hogy 180 kilométert evezzenek körbe, és ezzel támogassák a Magyar Szervátültetettek Szövetségét.

Minden egyes evezőcsapás mögött egy emberi történet rejlik. Egy történet a küzdelemről, a reményről és a szeretet erejéről. Egy történet olyan emberekről, akik a betegség árnyékában is megtalálják az erőt a küzdelemhez, a boldogsághoz és az élet szeretetéhez – áll a szervezők közleményében. .

A Balaton180 SUP csapata azért evez, hogy  a gyerekeknek és családoknak segítséget nyújtson.

Megállók délelőttönként:

  • 07.12. Keszthely Városi Strand
  • 07.13. Balatonföldvár Nyugati Strand
  • 07.14. Siófok SUP Kupa
  • 07.15. Csopaki Strand
  • 07.16. Révfülőp Szigeti Strand

Adománygyűjtés a Magyar Szervátültetettek Szövetsége számára zajlik. A szervátültetésen átesett családoknak nyújtott anyagi támogatással szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy életük egy kicsit könnyebb legyen, és hogy a reményt soha ne veszítsék el.
Fontos küldetés a SUP sport és a balatoni vízitúrázás népszerűsítése. A Balaton180 egyben egy lehetőség arra is, hogy bemutassák a SUP sport szépségét és a Balaton páratlan adottságait a vízi túrázáshoz. A teljesítménytúra során több népszerű strandon is ingyenes SUP oktatást tartanak, hogy minél több emberrel megismertessék ezt a sportot.