Az önkormányzat is segített – Leszigetelnek egy Keszthelyi úti társasházat Tapolcán (tapolcaimedia.hu)

Egy hónap leforgása alatt kicserélték az ablakokat és hamarosan minőségi szigetelést is kap a (a 80-as években kollégiumi épületként funkcionáló) Keszthelyi út 47-es társasház.

Kazinczy Zoltán közös képviselő a Tapolcai Médiának elmondta, gyors és hatékony anyagi és ügyviteli segítséget kaptak a várostól, amikor jelezték, hogy szeretnék szigetelni a házat.

Korábban 25 milliós kivitelezői ajánlatok érkeztek a munkára. Segítségért fordultunk Tapolca polgármesteréhez, hiszen a társasházban szociális bérlakások is vannak, az alsó szint önkormányzati tulajdonban van. Az önkormányzat szakembereivel megvizsgáltuk a kérdést és arra jutottunk, hogy a szigetelést előzze meg az ablakok cseréje. A hivatal nagyon gyorsan reagált, felmérték, majd vállalkozót kerestek és rendkívül gyorsan, gyakorlatilag egy hónap alatt lezajlott a beruházás. A szigetelés 18 millió forintba fog kerülni, amihez gazdaságos banki-lakáskassza konstrukciót is sikerült találnunk, 15 millió forint hitelt kapunk az egyik banktól.

A cikk folytatása itt elolvasható.