Az eredetileg kitűzött témáról esett a legkevesebb szó a tapolcai lakossági fórumon (veol.hu)

Bár a várostól 2,5 kilométerre lévő, alig hathektáros területre építendő, két megawattos teljesítményű napelempark kapcsán hirdetett lakossági fórumot a tapolcai önkormányzat, mégis talán erről a témáról esett legkevesebb szó a hétfő délelőtti eseményen. A résztvevőket sokkal inkább az északi városrésszel határos, mintegy 160 hektárnyi területen tervezett gigaberuházás érdekelte.

Az első felszólaló, Marton József – többek egyetértésével – a Tamási Áron Művelődési Központ emeleti előadótermében azt kérte számon a városvezetéstől, hogy miért hétfőn délelőtt 10 órára tették a fórumot. A válaszok nagyjából a „nincs máshol fűtött hely” meg a „nem volt máskor időpont”, illetve a „korábbi fórumokon sem voltak többen” variációira épültek – írja a veol.hu.

Gyarmati Tamás főépítész már az eredetileg kiírt témánál maradva arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a két megawattos teljesítményű napelempark egyfajta mintaprojekt lesz, a megvalósításában, technológiájában is a majdani nagy beruházásból ad ízelítőt. Azonban a résztvevőket ez kevéssé érdekelte, mivel sem mérete, sem a város lakott részéhez való közelsége nem éri el a lakosság ingerküszöbét. Sokkal inkább a másik, a 100 (pontosabban kétszer 49,9) Megawattot termelő erőmű. S mivel a két projekt szervesen összefügg, kénytelen-kelletlen az ezzel összefüggő kérdéseket, véleményeket is meg kellett hallgatni, illetve válaszolni.

A teljes cikk itt elolvasható.