55. Kékszalag – Az éllovas már megfordult Keszthelynél (kekszalag.hu)

Jóval gyorsabb az élmezőny a tavalyi, időrekordos versenyhez képest – írja a kekszalag.hu. A két leggyorsabb hajó Vonyarcvashegy magasságában találkozott össze: az RSM Keszthely felé tartott  az éllovas az éllovas MLS Raiffeisen Fifty-fifty pedig akkor már a keszthelyi forduló után, a visszaúton hajózott. A találkozásról videó is készült.

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty kerülte meg elsőként a keszthelyi bóját: 3 óra 2 perc alatt ért oda a fordulóhoz.

A tavalyi – időrekorddal zárult – versenyen szintén a Raiffeisen Fifty-Fifty volt az első Keszthelynél, de akkor 5 óra 6 perc másodperc alatt ért oda a hajó. Ez egyben azt jelenti, hogy 2 órával (nagyjából 40 százalékkal) gyorsabban teljesítette ugyanazt a távolságot. (Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely)

A fentiek az eddigi tényadatok, ezek a részidők azonban nem jelentik feltétlenül azt, hogy a teljes távot is gyorsabban teljesíti az idei verseny győztese. A kérdés azonban továbbra is fennáll, lesz-e időrekord az idei regattán. Könnyen lehet, hogy igen.