Az egész országból érkeztek a balatoncsicsói balázsáldásra (veol.hu)

A Keszthelyi Magyarok Nagyasszony Plébánia plébánosa a trianoni békediktátum 100. évfordulója apropóján a 250 lakosú Balatoncsicsón, a balázsoláson és torokáldáson tartott szentmisét – írja a veol.hu.

A nemzeti összetartozást helyezte középpontba Tál Zoltán, a Keszthelyi Magyarok Nagyasszony Plébánia plébánosa a trianoni békediktátum 100. évfordulója apropóján a 250 lakosú Balatoncsicsón, a balázsoláson és torokáldáson tartott szentmisén, a Szent Balázs-hegyen található 800 éves Árpád-kori templomromnál, szombaton.

Tömegek érdeklődtek a Nivegy-völgye nagy téli rendezvénye iránt, amelyre a vendégek nemcsak helyből, hanem az egész országból érkeztek, és a szentmisén a szó szoros értelmében egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. A 29. alkalommal megrendezett nagyszabású hagyományőrző programot Schumacher József polgármester vezetésével a balatoncsicsói önkormányzat, a helybeli Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia szervezte meg.

A szentmise alkalmából gyertyalángok mellett torokáldást osztottak a hosszú sorokban várakozó híveknek, ezzel is tisztelegve a nagy múltú hagyomány előtt. Mindezek után a Nivegy-völgyi Borút Egyesület tagjai nyitott pincékkel várták a szép számú vendégsereget.

A balázsáldásról részletesen a veol.hu-n.