Átadták az új közparkot és játszóteret Balatonfüreden

Megtelt gyerekekkel és sportolni vágyókkal a Szivárvány utcai közpark és játszótér – felavatták a több korosztálynak kikapcsolódást és mozgási lehetőséget biztosító új parkot. Az eddig elhanyagoltan álló másfél hektáros terület padjaival, ligetes kialakításával a pihenni vágyóknak is kedvelt helye lehet.


A Balatonfüred Ófalu fejlesztése és új közösségi tér kialakítása elnevezésű uniós pályázati támogatás részeként 177 millió forintból rendezte az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, azzal a céllal, hogy kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítson elsősorban a városrész lakóinak, egyben növelje a város zöldfelületeit – írják a város honlapján.

A programokkal egybekötött ünnepségen Bóka István polgármester kiemelte, a park egy bonyolult pályázati konstrukcióban, közös gondolkodás eredményeként jött létre. A területen a Probio Zrt. rendezte a környezetet, több pihenő padot helyeztek ki, és fákat illetve cserjéket ültettek.

A közelben lakókkal többször is egyeztettünk a park kialakításáról, figyelembe vettük az igényeket és észrevételeket, hiszen szerettük volna megőrizni a kisvárosias környezetet. Képviselőként és lokálpatriótaként is úgy vélem, a fejlesztés sok örömet adhat az itt élőknek – mondta Gáspár Ákos önkormányzati képviselő.

Pálffy Károlyné képviselő hangsúlyozta: a park és benne a játszótér szinte minden korosztály számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, amire itt a lakótelepen nagy igény volt.

A szépen rendezett közparkban a kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, van ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző torna eszközök is.

Az ünnepségen a helyi sportegyesületek tagjai is részt vettek, volt, aki focizott, kézilabdázott, tornázott vagy éppen táncolt, a gyerekek pedig minden létező játékot kipróbáltak.