Átadták az új bölcsődét Balatonalmádiban (veol.hu)

Ünnepélyes projektzáró eseményt tartottak annak apropóján, hogy elkészült az ötcsoportos bölcsőde Balatonalmádiban. Korábban az egykori Kánya-villában működött az egyik óvoda, most ezt és az udvarán található, egykoron konyhaként funkcionáló épületet alakítottak át kívül-belül, így az engedélyek megérkezése után júniustól megkezdődhet a nevelés az intézményben.

 

Az eseményt az Almádi Magocskák Óvoda Hóvirág csoportja nyitotta meg műsorával. Ezt követően Kepli Lajos polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A városvezető arról beszélt, a bölcsőde létrejöttét az előző képviselőtestületnek és az Aranyhíd Egyesületnek is meg kell köszönni, hiszen ők voltak azok, akik a pályázatot benyújtották. A ciklusokon átívelő beruházásra az államtól 550 millió forintot nyertek el. Végül igazi csapatmunkának köszönhető, hogy a márciusi átadóra mindennel elkészültek – tudósít a veol.hu.

Kovácsné Bárány Ildikó, bölcsődei miniszteri biztos kiemelte, az intézmény a gyermekek, a gondozók és a szülők igényeit is kielégíti, hiánypótló beruházás, amellyel Almádi is hozzájárul a kormány családpolitikai terveinek megvalósításához.

A miniszteri biztos úgy fogalmazott, 2010-hez képest 70 ezerrel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, vagyis 12 év alatt sikerült megduplázni. Veszprém megyében az elmúlt években folyamatosan nő a három év alatti gyerkőcök száma, és az új bölcsőde a település népességmegtartó erejére is hatással van.

Beckerné Sabján Ottilia, a Magocskák Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője beszédében azt mondta, húsz hetestől három éves korig fogadják majd a kicsiket.

Kuti Attila, a beruházást végző cég ügyvezetője beszámolt a munkálatok folyamatairól. Hozzátette, kívül és belül a mai kor követelményeinek megfelelő az épület, napelemekkel, homlokzat- és tetőszigeteléssel. Az udvaron pedig a napvitorlás árnyékában fantasztikus homokozók, kismotoros pályák, egyéb játékok várják a gyerekeket.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: jogos igényt fogalmaztak meg a szülők, amikor azt kérték, épüljön bölcsőde a városban. Szerencsére nem a nulláról kellett indulni, mert a Kánya-villának köszönhetően támaszkodhattak az elődök munkájára – fogalmazott a politikus.