Átadták a Veszprémet Alsóörssel összekötő Vöröskő kerékpárutat (turizmus.com)

Már Veszprém és Alsóörs között is kerékpárúton kapcsolódhatunk a Balaton körüli bringaúthoz. Az Alsóörsöt Felsőörsön át Veszprémmel összekötő, vadonatúj Vöröskő kerékpárút hossza több mint 9 kilométer.

A nyomvonalat a külterületi és nagy forgalmat bonyolító közutak mellett önálló vonalvezetésű, kétsávos kerékpárútként vagy elválasztás nélküli, közös gyalog- és kerékpárútként, míg a településeken belüli, kis forgalmú utcákban táblázással jelölték ki. Az út mellett több kerékpárforgalmi és kerékpárosbarát létesítmény is található. A projekt keretében a két településen automata köztéri illemhelyek is kihelyezésre kerültek – írja a turizmus.com.

Az előírásokkal összhangban az újonnan épült belterületi kerékpárszakaszok szabványos közvilágítással együtt alakították ki, vagy a meglévő közvilágítási hálózatot szabványosították.

A projekthez önálló, Riviéra Bike elnevezésű mobiltelefonos applikáció is készült.

A projekt az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Település és Területfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés (TOP-3.1.1-16) megnevezésű felhívására  beadott nyertes pályázati forrásból valósult meg.