Átadták a megújult Jubileum teret Széplakon (siofoki-hirek.hu)

Megújult a széplaki Jubileum tér. A több, mint 250 millió forintból megvalósuló beruházás hivatalos átadása csütörtökön volt, a nemzeti színű szalagot dr. Lengyel Róbert polgármester, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és dr. Szajcz Adrián, a Somogy megyei közgyűlés alelnökevágta át- számol be a Siófoki Hírek internetes kiadásában.

 

Siófoki léptékkel ez egy jelentős beruházás – hangsúlyozta Lengyel Róbert. A tér megújulásának forrását nagyobb részt a kormány biztosította részben uniós forrásból, a város önkormányzata 50 millió forinttal járult hozzá.

Új térburkolat és zöldfelület, közösségi és piactér – sorolta Witzmann Mihály, hogy mi készült a fejlesztés során. A kormánypárti parlamenti képviselő arra is emlékeztetett: Siófok a TOP-programban mindent megnyert, amire pályázatot adott be, s ezek közül ez az első, aminek az átadóját tarthatják. Arra biztatta Siófokot, hogy az ipari parkkal és a déli városrész csapadékvízelvezetésével is hasonlóan igyekezzenek, hogy ott is átadót lehessen tartani.

„Siófok sikeres város; hiába állítják egyesek, hogy a kormány „bünteti” Siófokot, csak az előző ciklusban 50 milliárd forintot meghaladó forrás érkezett ide – tette hozzá Witzmann Mihály.

– Siófok képes a fejlődésre, amihez együttműködésre van szükség. Garantálom, hogy a jövőben is mindent el fogok követni Siófok hasonló sikerei érdekében.”- idézi a  képviselőt a siofoki-hirek.hu.

Szajcz Adrián egyebek között arról beszélt: a széplakiak nagyon várták már és meg is érdemelték ezt a fejlesztést.