Átadták a korszerűsített községházát Felsőörsön (veol.hu)

Több mint hetven millió forint beruházással a képviselőtestületi alakuló ülés alkalmából adták át a Községházát Felsőörsön. A korszerűsítéssel a rezsiköltség töredékére csökkent. 

Szabó Balázs Felsőörs polgármestere az átadóünnepségen felidézte: a Községháza az 1970 évekig kovácsműhely, illetve téesz iroda volt, majd az 1980-as években került a község tulajdonába. Kezdetben iskola is működött az épületben, és a ’90-es években hivatal is. A tetőn, és a homlokzaton történt kisebb felújításon kívül jelentősebb korszerűsítés nem történt – tudósít a veol.hu.

A polgármester kiemelte, az önkormányzati épületek közül utolsóként költöttek jelentősebb összeget a faluház illetve a Községháza épületére. A településfejlesztési program pályázatán 44 millió forintot nyertek, amit az önkormányzat további 27 millióval kiegészített azért, hogy a nyílászárók, burkolatok, informatikai hálózat is megújulhasson, és az épületben akadálymentesített mellékhelyiséget is létrehoztak.

A korábban földgázzal üzemelő fűtési rendszert hőszivattyúsra cserélték, és a még korábban elnyert támogatásból napelemes rendszer is működik. Szabó Balázs arról is beszélt, hogy reményeik szerint ismét működik az épületben fiókgyógyszertár. A község elöljárója emlékérmet és elismerő oklevelet adott át Csatári László helyi vállalkozónak, aki támogatta az épület világításának korszerűsítését.

A Községházát az alakuló ülésen vette birtokba a vezetés, illetve a képviselőtestület. Az ülésen Illés Andrást alpolgármesterek választották meg, majd valamennyien letették az esküt, és átvették megbízóleveleiket – olvasható a veol.hu összeállításában.