Átadták a Budafai Arborétum új fogadóépületét (kanizsaujsag.hu)

Átadták a Budafai Arborétum új fogadóépületét. A Zalaerdő Zrt. 147 millió Ft-os beruházása magába foglalja az épületet, a hozzá kapcsolódó parkolóhelyek és utak kialakítását is- írja a kanizsaujsag.hu. Az épület egy 46 hektáros arborétumot őriz, melyet a zalai erdészek kettős céllal hoztak létre.

Korábban ezen a helyszínen nem volt más, csupán egy parkoló, a terület kezelője pedig úgy döntött, a helyszínhez méltó fogadóépületet kíván kialakítani a turisták számára. Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az ötlet a Mura Nemzeti Fejlesztési Programnak köszönhetően született meg.

– Egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, hogy a kisvasúti hálózatunkhoz kapcsolódó attrakciók fejlesztése is felmerülhet e körben. Itt egy remek arborétum illetve fajtagyűjtemény található, aminek a bemutatásához egy illendő épületet szerettünk volna létrehozni – mondta  Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

Az épület egy 46 hektáros arborétumot őriz, melyet a zalai erdészek kettős céllal hoztak létre – hangzott el az avatáson,, melíről a kanizsaujsag.hu is beszámolt. Egyrészt vizsgálták az itt elültetett egzóta fajok viselkedését, másrészt a természet és az ember kapcsolatát elmélyítő objektumot kívántak létrehozni.

A Zalaerdő Zrt. célja az épület létrehozása kapcsán az volt, hogy egyfajta építészeti jelként szolgáljon, mellette alkalmas legyen szolgáltatási szerepének betöltésére. A vadonatúj épületben kiállítás is fogadja az érdeklődőket.