Árulják a BAHART két gyorshajóját (vitorlazasmagazin.hu)

Eladósorba került a BAHART Zrt. két gyorsjáratú kishajója, a Hunor és a Magor. A két Adriana 36-os, 25 fő befogadóképességű hajó 23 csomós sebességre képes. 

Alig hét évnyi szolgálat után döntött úgy a BAHART Zrt., hogy megválik flottája két tagjától, a Hunor és a Magor Adriana 36 típusú gyorsjáratú motorostól – írja a vitorlazasmagazin.hu.

A jól karbantartott és korrekt állapotban lévő hajókért egyenként nettó 32 millió forintot kér a társaság, ami nem is hangzik soknak, tekintve, hogy lényegében egy takarítás fér rájuk, és máris használhatja őket új tulajdonosuk. A két fős személyzet mellett 25 utas szállítására alkalmas 11,35 méter hosszú, kényelmes ülésekkel és természetesen mosdófülkével is felszerelt hajók akár 23 csomós sebességre is képesek, utazótempójuk pedig 18 csomó.

A Hunor motoros 2013 szeptemberében állt szolgálatba Siófok-Balatonfüred között, majd 2014-től 2019-ig Fonyód és Badacsony között közlekedett minden szezonban. A Magor motoros 2014 áprilisában állt szolgálatba Siófok-Balatonfüred(-Tihany) között és itt használták a 2019 szezon végéig minden évben.