Ártatlannak nevezték magukat a badacsonyi gyilkosság vádlottai (veol.hu)

Nem ismerte el bűnösségét S. N. elsőrendű vádlott, és V.J., másodrendű vádlott az előkészítő tárgyaláson, Polgár András bíró előtt, a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfiakat halált okozó testi sértés bűntettével, és más bűncselekményekkel vádolja a főügyészség. A vádlottak tavaly, Badacsonyban megverték H. Cs-t, aki meghalt.

Semmiben nem ismerte el bűnösségét S. N. elsőrendű vádlott, majd azt mondta, a kérdésekre később válaszol – tudósít a veol.hu.  V. J., az ügy másodrendű vádlottja sem tekintette magát bűnösnek. Azt mondta, a társaság állt útjukba, beléjük kötöttek. Társával együtt nem nyúlt H. Cs.-hez, nem akarták a halálát, ő ütött először, akinek betegsége volt, az vezetett a halálához.

Hirtelen volt egy lövés, beszaladtunk a kocsiba, ránk lőtt egy biztonsági őr, lefújtak minket, ütöttek, rúgtak, meg is sérültem. A veszprémi rendőrségen tudtuk meg, miben vagyunk – idézi a vádlottat a veol.hu.

A vádiratból, amit Papp Norbert ügyész ismertetett, kiderült, S. N., és V. J. ittasan, tavaly, szeptember 8-án, hajnalban autójukkal Badacsonyba mentek szeszes italért, és egy abc melletti parkolóba, a behajtani tilos tábla ellenére behajtottak. Velük szemben a parkolóban gyalog ment H. Cs. és három ismerőse, aki az autósok útjából nem tért ki, ezért az első rendű vádlott a gyalogos előtt megállt, majd társával együtt kiszálltak, és az előttük állót többször ököllel arcon ütötték. A társaság kérésére az autósok a verést abbahagyták. A megvert férfi ismerősei autójába akart beszállni, amikor vitába került a vádlottakkal, akik ismét többször megütötték, amitől hanyatt esett. A társaságból közül ketten is segíteni akartak neki, mire az egyiket az első rendű vádlott ököllel arcon ütötte, míg a másikra a vádlottak együtt rátámadtak. Az illető az ütéseket kivédte, és elmenekült, hogy segítséget hívjon.