Aranydiplomát vehetett át a balatonalmádi nyugalmazott lelkész (veol.hu)

Kovács Attila nyugalmazott református lelkész húszéves volt, amikor egy lelki fordulatnak köszönhetően a teológiai pályát választotta. Előtte hajólakatos szakmát szerzett, majd elvégezte a gimnáziumot is. Nemrégiben vehette át aranydiplomáját.

Kovács Attila ünnepélyes keretek között vehette át aranydiplomáját Kocsev Miklós, a Károli Gáspár Református Hittudományi Karának dékánja és Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület püspökének aláírásával, miután 1970. szeptember 16-án jeles eredménnyel letette az első lelkészképesítő vizsgát – írja a veol.hu.  Nyugalmazott lelkészként szükségét érzi annak, hogy Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn is alkalmanként gyakorolja a lelkészi hivatást. Isten adott és ad számára erőt, mind szellemileg, mind fizikailag. Élete végéig szolgál. Ezért nemcsak az említett két helyre, hanem más gyülekezetek és egyéb közösségek meghívására is örömmel megy szolgálni. Mindig van aktuális mondanivalója és készsége mindazok segítésére, akik ezt igénylik. Ezért nagyon hálás Istennek.

A mostani fiataloknak – akik a teológia szakot választják – azt üzeni, hogy kérjenek Istentől olyan élő hitet, amelyben vezetést nyernek, hogy helyt tudjanak állni zűrzavaros világunk sodró eseményeiben. Legyen számukra erőforrássá az élő hit, hogy megtapasztalják Isten segítő jelenlétét. Ha ez nincs meg, káoszba és katasztrófák sorozatába süllyednek a társadalmak. Jelenleg ennek a tanúi lehetünk. Ahhoz, hogy ezt meglássuk, nagy szükségünk van Isten igéjének ismeretére.