„Anya ügyes” – kisgyermekeset segítő projekt Siófokon (siofok.hu)

A GYESe-n GYED-en lévőket, illetve a kicsik mellől a munka világába visszatérést tervező édesanyákat hozták össze a munkáltatókkal az „Anya ügyes!” programsorozat nyitórendezvényén a  minap Siófokon.  

A GYESE-ről, GYED-ről visszatérők hiába képzettek és motiváltak, sok esetben a munkáltató nem szívesen veszi őket vissza, vagy a több éves kihagyás alatt megváltoznak az igényeik, célkitűzéseik, de sokszor az is előfordul, hogy időközben a régi munkahelytől távol eső lakóhelyre költöznek. A rendezvénysorozat célja, hogy megelőzze, hogy a GYESE-ről, GYED-ről visszatérők munkanélküliek legyenek a támogatás lejárta után; illetve, akár saját vállalkozás indításához is segítséget kaphassanak.  A szervező a Sió Paktum projekt keretében működő Siófok és térsége Paktum Iroda kiemelten a kisgyermekes anyáknak nyújt segítséget, ám rendezvényein minden érdeklődőt szívesen látnak- írja a siofok.hu.

A kisgyermekes anyukákat, GYESE-ről, GYED-ről visszatérőket, illetve a pályakezdőket, fórumok és workshopok keretében zajló interaktív gyakorlatok, előadások, tanácsadások, beszélgetések segítik a munka világába való vissza-, vagy bekapcsolódásban. Az „Anya Ügyes!” rendezvénysorozat kiemelten a kisgyermekes anyukákat szólítja meg, mindazonáltal a program szolgáltatásait minden további érdeklődő is igénybe veheti.

Az iroda új szolgáltatása a havi rendszerességgel biztosított, – előzetes jelentkezést igénylő – vállalkozásfejlesztési tanácsadás. A siófoki Hernyó-sori üzletház Zamárdi felőli végén található Paktum Iroda (1. emelet, balra) előzetes egyeztetést követően várja az együttműködésre nyitott munkáltatókat, továbbá álláskeresőket, érdeklődőket.