Annyian vannak a Balatonnál, hogy akad, aki autóban, az útszélén éjszakázik (hvg.hu)

Sok esetben a járványügyi óvintézkedésekre is fittyet hányva nyaralnak az emberek a Balatonnál. Az ottani települések rég láttak ekkora érdeklődést a tó iránt. Kérdés: az idei tapasztalatok alapján lesz-e jövőre is turistaroham a Balatonnál – írja a hvg.hu.

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Bejött a több Balaton, kevesebb Adria ukáz, ki lehet tenni a megtelt táblát a Balatonnál. Amíg korábban csak a főszezonra és a hosszú hétvégékre volt jellemző a teltház, addig idén lényegében pünkösd óta lépni nem lehet a tónál – a hvg.hu szerint, amely hírportál írt arról is, hogy megfizethetetlenek idén a balatoni apartmanok.

A hvg.hu podcast sorozatában, a Fülkében Varga Gábor turisztikai szakújságíróval arról beszélgettek, a nyaralók tehetnek-e arról, hogy 900 forint egy lángos és retró a nyaraló. Szóba került még, hogy

  • valóban úri huncutság-e a Balatonnál nyaralni,
  • egyáltalán: mihez kell mérni az árakat,
  • mi minden kellene ahhoz, hogy egész évben legyenek turisták a tó körül,
  • lehet-e még újra a Balaton a régió legnépszerűbb nyaralóhelye.

Az adást itt lehet meghallgatni: