Anna-bál: idén a Gyógy tér is része lesz az eseménynek (balatonfüred.hu)

Megőrizve a ceremónia fényét, a Kossuth-forrás előtti területen is asztalok várják a bálozókat Balatonfüreden. Csaknem hétszáz vendéggel az utóbbi idők legnépesebb báljára készülnek július 27-én, ezzel is megidézve a korabeli bálok hangulatát.

A hagyományok és a társasági program fényének megőrzése mellett mindannyiunk eseményévé kezd átalakulni a bál. Tágítják a határokat, ezúttal az Anna Grand Hotel díszes termei és patinás udvara mellett a Gyógy tér is várja a vendégeket.

A korabeli Anna-bálokon nem volt ritka az ezernél több bálozó sem, akik élettel, vidám nyüzsgéssel töltötték meg az estét. A 194. Anna-bál átalakítása, a gyönyörű, reformkori miliő bevonása, a közkedvelt utcabál, újra megidézheti a könnyed, színes, nyári estéket, a báli forgatagot, persze modern keretek között.

Terített, tízfős asztalokat helyeznek ki a Kossuth-forrás elé. Az itt helyet foglalók háromfogásos, svédasztalos vacsorát, a hölgyek herendi porcelán szívet kapnak. A bál egyes helyszínei között természetesen szabad lesz az átjárás. A hagyományos báli-belépők illetve a néhány éve bevezetett, népszerű sétáló jegyek mellett így idén egy újabb lehetőséggel bővül a bál kínálata.

A bál területét élő sövény keretezi majd a Horváth ház felől, a Gyógy téren illetve a Blaha utcában egy-egy óriás kivetítőn is figyelemmel lehet kísérni a báli eseményeket. A Blaha utcában ezúttal is lesz utcabál, és megrendezik a hagyományos kísérő programokat is.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményére a négyfogásos exkluzív báli vacsorát tartalmazó hagyományos belépő 80 ezer forinttért kapható. A Gyógy-téri asztaloknál 55 ezer forinttért lehet helyet foglalni, itt háromfogásos svédasztalos vacsora várja a vendégeket. Az ülőhellyel nem járó sétálójegyek továbbra is 25 ezer forintba kerülnek.

További információk az idei Anna-bálról itt találhatók.