Ámokfutó a nyolcason: 226-tal száguldozott jogosítvány nélkül (vehir.hu)

Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán vasárnap – de már azzal is probléma lenne, ha betartja a közlekedési szabályokat: jogosítványa ugyanis nem volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain. Az ellenőrzések célja elsősorban a balesetek legfőbb kockázati tényezőinek a csökkentése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai vasárnap 14 órakor a 8-as számú főút 39. kilométerszelvényében, Veszprém felől Várpalota irányába sebességellenőrzés közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet – 110 km/h – átlépve, 226 km/h-val közlekedett.

A 22 éves diósdi sofőrt megállították a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil jellegű szolgálati gépkocsival a rendőrök. Az igazoltatáskor a járőrök megállapították, hogy a férfi jogosítványát már korábban bevonták 2020 márciusáig, ezért előállítás után a Veszprémi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában helyezték el.