Állatvédelmi központot létesítenek Veszprémben (vehir.hu)

A kormányzati támogatással kialakítandó központ az Északi-körgyűrű mellett épülhet meg, a közgyűlés csütörtökön döntött a telekalakításról. A leendő központ a védelemre, gondoskodásra szoruló állatok professzionális ellátása mellett kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a megelőzésre, a figyelemfelhívásra, az oktatásra, valamint a szemléletformálásra.

Az Állatvédelmi Kompetencia Központ nem utolsó sorban szabadidős tevékenységet, kikapcsolódást is nyújt. Sokaknak nincs lehetősége rá, hogy otthon gondoskodjanak egy házi kedvencről, de szívükön viselik az állatok sorsát, és valamilyen módon szeretnének részt venni gondozásukban is, segíteni nekik, örömet kapni tőlük, és viszonzásul örömet adni nekik – írta előterjesztésében Brányi Mária alpolgármester.

A vehir.hu beszámolója szerint a központ helyszíne a 0393. helyrajzi számú, az Északi-körgyűrűn a Lidl áruház mögött található területen lesz. Az Állatvédelmi Kompetencia központ szakmai megvalósítására és üzemeltetésére a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkot jelölik ki.