Akár 100 km/h- ás szél is fújhat kedd reggelig a Balatonnál (mti)

 

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn kora délután. A Kab-hegyi mérőállomáson délelőtt 121,7 kilométer/órás széllökést is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetések és riasztások vannak érvényben a szél miatt.
Azt írták: kedd kora délutánig a Dunántúlon és az ország középső részén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-80 kilométer/óra körül alakulnak, de főként a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál kedd reggelig 90-100 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. Kedd délután mindenhol veszít erejéből a szél.
A Facebookon azt írták: a Kab-hegyi mérőállomáson délelőtt 121,7 kilométer/órás széllökést is mértek.
Közölték továbbá, hogy karácsony mindkét napján több órás napsütésre lehet számítani. Szerdán még szórványosan, csütörtökön már csak kevés helyen lehet zápor, főként a hegyekben néhol hózápor is. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső megyékben mindkét napon erős lesz – tették hozzá.