Adomány a keszthelyi bölcsődének (tvkeszthely.hu)

Energiatakarékos, hűtő-fűtő klímaberendezést vehetett át a keszthelyi Szivárvány Bölcsőde. Az adomány egy helyi vállalkozónak és a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesületnek köszönhetően került az intézménybe.

A Szivárvány Bölcsőde vezetése nem csak egy egyszerű klímát vehetett át karácsony előtt. Ez a hűtő-fűtő berendezés arra is képes, hogy megszűrje a levegőt, így a porra érzékeny gyerekek is nagy hasznát veszik. A klímát egy helyi vállalkozó ajánlotta fel, és a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesületnek köszönhetően került a bölcsődébe.

„Nekünk volt egy lehetőségünk, hogy egy ilyen berendezést fel tudjunk ajánlani jótékony célra, és jött egy kapcsolat, méghozzá a Tegyünk Együtt Keszthelyért Alapítvánnyal teljesen véletlenül. Nekik szóltunk, hogy ha tudnak esetleg olyan helyet, ahol ezt a berendezést jól tudnák hasznosítani, ha ebben segítenének, megköszönnénk nekik. Így történt, ők segítettek nekünk, mi segítettünk nekik.” – tájékoztatott Németh Miklós, a KIN Store keredkedelmi vezetője.

A keszthelyi bölcsődébe 75 gyerek jár, az intézménynek ez az első klímaberendezése. A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület nagy örömmel segített a keszthelyi vállalkozásnak az adományozásban, a bölcsőde vezetése pedig hálásan fogadta a berendezést.

„Végül is ez egy hűtő-fűtő berendezés, illetve még a pollent is megszűri a csoportszobákban. Egyelőre egyet kaptunk, és megpróbálunk majd más forrásból esetleg a többi egységbe is klímát beszereltetni.” – mondta Csizmadia Lászlóné, a Szivárvány Bölcsőde vezetője.

A most átvett berendezés a bölcsőde bejáratához kerül. A szakemberek várhatóan csütörtökön fogják felszerelni, így már a héten használhatják a bölcsődések. A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület szeretné felhívni a helyi és környékbeli vállalkozók figyelmét, hogy amennyiben lehetőségük van adományokat felajánlani, az egyesület munkatársai készséggel segítenek azok eljuttatásában – adta hírül a Keszthelyi TV.