A víz világnapja alkalmából kereshettünk kincseket a Balaton partján (sonline.hu)

Nők a Balatonért Egyesület minden csoportja szerte a Balaton körül kincskereső játékot szervezett a víz világnapja alkalmából.

A Nők a Balatonért Egyesület balatonszárszói tagszervezete a település legismertebb helyeinél állított fel pontokat, ahol különböző feladatokat kellett elvégezni a Balatonnal és vízi élővilágával kapcsolatban – írja a sonline.hu.

A helyszíneken egy rejtett dunsztos üveget kellett megkeresni. Ha mind a nyolc üveget megtaláltuk, akkor a betűk megfelelő sorrendbe helyezése után egy szót kaptunk. A versenyzők a Zenepavilonnál kezdtek és ezután mehettek tovább a második számú ponthoz, ahol egy gyors tesztet kellett kitölteni. További ismertebb helyek ahol megállók voltak: József Attila emlékmű, Hallsütő, Központi Strand, Csukás Színház, Nosztalgia Hotel, Móricz Zsigmond utca.

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg. Azóta folyamatosan azon dolgoznak, hogy újfajta programokkal még kreatívabbá és vonzóbbá szeretnék tenni a szülők és gyerekeik számára a vetélkedőket.